maanantai 16. marraskuuta 2015

Maailman paras porkkanakakku (maidoton)

Nyt on vuorossa mun ihan ykkösresepti, nimittäin porkkanakakku! Kyseinen herkku on valehtelematta maailman parasta ja sitä tuleekin tehtyä esim. synttäreille ja muihin juhliin (tai ihan muuten vaan hih!). Maidoton versio maistuu täysin samalle kuin normaalikin ja siihen jää todella koukkuun!

Tarvitset pohjaan:
3 kananmunaa
3dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljasokeria
3tl kanelia
1/2tl inkivääriä
4dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanaa)
150g maidotonta voita tai margariinia sulatettuna
Kuorrutus:
50g maidotonta voita tai margariinia
200g Violife tai Tofutti tuorejuustoa
1pkt tomusokeria

Tee näin:
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen muna-vaahtoseokseen kuivia-aineita, porkkanaraastetta ja sulatettua voita/margariinia. Sekoita tasaiseksi ja levitä uunipellille tai kakkuvuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15-30min (pellillä mulla on yleensä ollut valmista n. 15minuutissa, kakkuvuuassa meni melkein 30min, tarkkaile kypsyyttä puutikulla!). 

Pohjan jäähtyessä tee kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi/margariini tuorejuuston kanssa. Lisää tomusokeria pikkuhiljaa, jos haluat jäykempää kuorrutetta, käytä koko paketti. Levitä pohjan päälle. Kakun päälle sopii mainiosti hasselpähkinärouhe, itse ripottelin päälle kanelia!

Huom! Aiemmin kokeilin Tofutti tuorejuustolla, kuorrutteesta maistui aluksi soijan sivumaku läpi mutta se tasaantui jääkaapissa. Violife puolestaan maistui ihan tavan tuorejuustolle, joten siksi suosittelen ennemmin käyttämään sitä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti