torstai 12. marraskuuta 2015

Makaronilaatikko (maidoton)

Makaronilaatikko on meillä ainakin suhteellisen usein tehty arkiruoka, sillä se maistuu parhaiten ainakin perheen pienimmälle! Ennen meillä makaronilaatikkoon kuului aina paljon juustoa, oli juustokermaa, juustoraastetta, koskenlaskijaa, aurajuustoa you name it... Maidottomaan ruokavalioon siirtyessä piti siis keksiä uusi tapa tehdä kyseistä ruokaa, ja löysin sattumalta hyvän korvikkeen munamaidolle. Vielä en ole kokeillut vegaanisia juustoja laatikossa, ja luulen ettei niille ole edes tarvetta, niin hyvää makaronilaatikko on näinkin! 

Tarvitset:
400g naudan jauhelihaa
n. 600g tummaa makaronia
1-2 sipulia
8-9dl kauramaitoa
2 kananmunaa
mausteita (paprikajauhe, pippurisekoitus, kuivattu chili, suola...)

Tee näin:
Aloita keittämällä makaroni puolikypsäksi. Paista sillä välin jauheliha omassa rasvassaan ja lisää lopuksi pilkotut sipulit vielä joukkoon kuullottumaan. Mausta jauheliha (mausteita saa taas olla reilusti!) ja lisää se valutettujen makaronien joukkoon. Sekoita keskenään ja siirrä uunivuokaan. Riko munat kulhossa ja lisää joukkoon pieni määrä kauramaitoa, kaada makaroniseoksen päälle. Kaada vielä vuokaan kauramaitoa sen verran että se tulee pintaan asti.

 Kas näin.
Laita makaronilaatikko 175 asteiseen uuniin, ja paista n. 30min, tai kunnes neste on imeytynyt makaroneihin!
Tarjoillaan tietty ketsupin kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti